Пенсію можна отримувати на рахунок, відкритий для ВПО

Поради для пенсіонерів-переселенців: що робити, куди звертатися і як краще розібратися з виплатами, якщо вам довелося тимчасово змінити місце проживання

Як отримати пенсію під час війни за зміни місця проживання?

Багатьом пенсіонерам через війну довелося змінити місце проживання. Однак пенсію, звісно ж, можна отримувати і після переїзду, нічого страшного в цьому немає.

Тим, хто отримував пенсію через банк, для її збереження взагалі нічого не потрібно робити. Кошти надходитимуть на картку й надалі.

Тим, хто отримував гроші у поштовому відділенні, потрібно звернутися до «Укрпошти» за номером: 0 (800) 300 545. Цим людям, аби надалі отримувати пенсію, треба повідомити нове місцеперебування.

Для отримання коштів грошовим переказом через Ощадбанк слід також повідомити про нове місце перебування в органи ПФУ.

А щоб гроші прийшли на рахунок, відкритий для отримання допомоги як внутрішньо переміщена особа (ВПО), потрібно написати заяву і передати її у відділення уповноваженого банку або органу Пенсійного фонду за новим місцем тимчасового проживання.

Пенсіонери-переселенці, яким довелося покинути свій будинок через російську агресію, нагадаємо, мають право отримувати окрім пенсії і державну допомогу у розмірі 2000 грн на місяць.

Для цього їм потрібно стати на облік як ВПО. Зробити це можна, звернувшись особисто до органів соцзахисту, уповноваженої особи громади або ЦНАПу. А віднині ця послуга доступна ще й в додатку «Дія».

Після реєстрації ви отримаєте відповідну довідку і вже з нею зможете подати заяву на отримання державної допомоги на вказаний у заяві банківський рахунок.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень