Чому пенсії по втраті годувальника дуже різні? Відомо, у чому ж головна відмінність

Пенсія у зв'язку з втратою годувальника передбачена відразу декількома законами України, тож є деякі нюанси

Про різницю між усіма можливими видами пенсії по втраті годувальника для профільного видання «На пенсії» розповідає незалежний консультант Сергій Коробкін.

Про розміри громадянської та військової пенсії

Пенсія у зв’язку з утратою годувальника передбачена як Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», так і Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб».

За цивільним законом, пенсія за втратою годувальника призначається:

  • у розмірі 50% пенсії за віком померлого годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї;
  • у розмірі 100% пенсії за віком померлого годувальника на двох та більше непрацездатних членів сім’ї, розподіляючись між ними рівними частками.

У випадку з військовослужбовцем ...

... такий вид пенсії призначається у розмірі від 30% до 70% грошового забезпечення, але не менше двох розмірів прожиткового мінімуму (1934 грн х 2 = 3868 грн).

А ось право на призначення такої пенсії за двома законами визначається однаково.

Грошова підтримка для дітей та вдови

Згідно з чинним законодавством, на пенсію через втрату годувальника можуть претендувати, наприклад, дружина померлого годувальника, яка досягла пенсійного віку або отримала групу інвалідності до досягнення пенсійного віку.

Право на пенсію за втратою годувальника мають і діти померлого – до досягнення ними 18 років (або доки вони не закінчать навчання, але не довше як до досягнення 23-річчя).

При цьому діти, яким встановлена ​​група інвалідності до досягнення 18 років, користуються правом отримувати пенсію за втратою годувальника й надалі, незалежно від віку – на весь час дії встановленого терміну інвалідності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень