Пенсії та соцвиплати влітку: що зміниться з 1 червня і кому дадуть більше

Основне, про що варто знати

З 1 червня українцям варто бути готовими до змін в отриманні соціальних виплат. Також передбачено новації у виплаті пенсій для однієї з категорій пенсіонерів.

Пенсії з 1 червня

У Мінсоцполітики запевняють, що алгоритм нарахування пенсій у червні не зміниться. Наразі в Україні на 100% профінансовано субсидії, допомоги та пенсійні виплати. Тому, як розповідають у профільному міністерстві, проблем чи затримок із отриманням пенсій очікувати не варто.

Утім, вже у червні працюючі пенсіонери нарешті отримають підвищені виплати. Згідно з інформацією ПФУ, надбавку нарахують відразу за три місяці: квітень, травень і червень.

 

Про які суми йдеться сказати поки важко, адже це залежить насамперед від того, скільки стажу заробила людина після призначення чи останнього перерахунку пенсії.

 

Допомога ветеранам з 1 червня

Деякі українці можуть розраховувати на отримання щорічних виплат, які передбачені постановою Кабміну.

Фінансову допомогу у червні отримають такі категорії громадян:

  • українці, які мають статус ветерана війни, ув'язнені концтаборів та гетто – по 612 грн;
  • інваліди війни І групи та люди з особливими заслугами перед Україною – до 4421 грн.

Допомога соціально незахищеним категоріям населення з 1 червня

Як зазначають у Мінсоцполітики, наразі українська влада веде переговори з міжнародними партнерами, аби під час повномасштабної війни з рф грошові виплати мали змогу отримати багатодітні родини, сім’ї, де виховують дітей з інвалідністю, а також пенсіонери з низькими доходами.

За кожну категорію відповідатиме певна міжнародна організація.

 

Передбачається, що виплати у розмірі від 2200 до 2500 грн зможуть отримати більш як 2 млн українців, які постраждали внаслідок бойових дій.

 

Виплати для ВПО з 1 червня

Частина вимушених переселенців у червні вже не отримують державної допомоги (2000 грн на дорослого і 3000 на дітей та людей з інвалідністю).

Починаючи з травня, виплати залишили лише для ВПО, які проживають у зоні бойових дій і через це не можуть повернутися додому. А ще – ті, у кого пошкоджено майно.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень