Пенсію не отримають, поки не повернуться: чому деякі біженці залишилися без виплат?

У ПФУ пояснили, в чому річ

Деякі біженці, які влаштувалися за кордоном, не зможуть отримати свою пенсію, доки не повернуться в Україну. Так сталося через те, що їхні пенсійні картки виявились простроченими, а замінити їх за кордоном – неможливо.

Особливості нарахування та виплат пенсії громадянам із простроченими картками пояснили у Пенсійному фонді.

Приводом для роз'яснень стало запитання від біженки, яке вона поставила на фейсбук-сторінці ПФУ.

Жінка повідомила, що в неї закінчився термін дії картки для виплати пенсії, а отримати нову вона наразі не може, оскільки перебуває поза межами України. Тому пенсіонерка поцікавилася, чи може вона перевести виплати з ПФУ на картку іншого банку.

− Закінчився строк дії картки. Отримати нову не можу, знаходжусь за межами України. Але є діюча картка Монобанку. Чи можна перераховувати пенсію на цю картку? Усі реквізити є, - пише жінка.

Пенсійний фонд відповів, що, на жаль, зробити це неможливо.

Втім, її пенсія нікуди не пропаде: гроші накопичуватимуться на рахунку, і після повернення в Україну вона зможе отримати усю суму.

− Гроші накопичуватимуться на Вашому рахунку. Ви зможете їх отримати після повернення, - відповіли у ПФУ.

Нагадаємо, нещодавно уряд затвердив перелік банків, у яких наразі можна отримувати пенсію. Цей перелік є чинним на весь час воєнного стану і змінюватися не буде, наголошують у Кабміні. Увесь перелік банків знайдете ТУТ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень