Пенсії у травні можуть отримати не всі. Хто – у зоні ризику?

Деякі пенсіонери можуть залишитись без виплат

Уряд України, попри війну, намагається виконувати свої соціальні зобов'язання перед громадянами, зокрема, забезпечує виплату пенсій. Однак деякі пенсіонери у травні можуть так і не дочекатися виплат.

Так, станом на 16 травня ПФУ звітував про фінансування травневих пенсій на 31,1 млрд грн, з яких 8,6 млрд грн буде виплачено через «Укрпошту», а решта — через уповноважені банки.

При цьому уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100% профінансованих сум.

 

А от «Укрпошта» станом на 15 травня доставила лише 72,45% профінансованої суми за травень. Причиною цього є об'єктивні труднощі, пов'язані з неможливістю доставити гроші в окремі населені пункти – через російське вторгнення.

Так, якщо «Укрпошта» не має технічної можливості доставити пенсії до району проведення бойових дій, то цю суму можна направити на рахунки в «Ощадбанку» й отримати її пізніше – з паспортом та ідентифікаційним кодом у безпечному місці. Або ж – вибрати інший банк й отримати гроші там.

У разі переїзду в інше місто із зони бойових дій пенсіонеру, який не отримує гроші на картку, потрібно звернутися на гарячу лінію «Укрпошти» 0 (800) 503-753, (044) 281-08-70 або (044) 281-08-71 для виплати поштовим переказом або до Пенсійного фонду для виплати пенсії через «Ощадбанк» – без відкриття рахунку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень