Якщо пенсіонер зник безвісти, його виплати належать родичам. Але є умова

Також рідні зниклого безвісти можуть претендувати на пенсію по втраті годувальника

Виплати пенсіонерів, які вважаються зниклими безвісти, можуть отримати родичі. У яких випадках і що для цього потрібно роз’яснила для видання «Пенсійний кур’єр» начальниця головного управління ПФУ в Луганській області Ольга Шарунова.

— Найперше, людина має бути визнана пропалою безвісти судом. Далі нотаріус складає заяву на отримання спадщини. Ми надаємо інформацію на запит нотаріуса про залишок недоотриманих пенсійних коштів для включення їх до складу спадщини.

 

Мова про пенсію, яка людині нараховувалась, але вона її не отримала з моменту визнання її зниклою. Кошти будуть виплачені на підставі ст. 46 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», тобто за 3 роки від дати звернення спадкоємців до органів ПФУ по місяць смерті включно.

Крім того, за словами експертки, родичі зниклої безвісти особи можуть отримати пенсію по втраті годувальника, якщо ця особа дійсно такою для них була. Для цього теж потрібне офіційне визнання такої людини зниклою безвісти.

— Той, хто знаходився на її утриманні, чи її опікун, якщо мова про малолітню особу, звертається до органів ПФУ та оформляє пенсію по втраті годувальника, - пояснює Ольга Шарунова.

Усі деталі щодо такого виду пенсійного забезпечення знайдете у цій статті:

Пенсія, яку призначають незалежно від віку: хто може претендувати

Джерело: social.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень