Частині українців пенсії виплачуватимуть по-новому, – міністр Лазебна

Усе – через війну в Україні

Частина пенсіонерів не змогли евакуюватися із населених пунктів, які потрапили у тимчасову окупацію або ж в оточення ворога, і, відповідно, тепер не можуть отримати пенсію.

Через це виплати пенсії в Україні деяким людям проводитимуть по-новому. Йдеться насамперед про тих пенсіонерів, які перебувають на окупованих територіях, наголошує міністр соцполітики Марина Лазебна.

Пенсію для таких людей зараховуватимуть на рахунки після подання «Укрпоштою» - за погодженням з військово-цивільними адміністраціями - до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях.

Гроші людина зможе отримати у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території. Для цього потрібно буде надати паспорт і довідку з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

Якщо ж пенсіонер не зніме свої гроші в Ощадбанку, вся сума пенсії збережеться і щойно з’явиться така можливість, «Укрпошта» доставить кошти за місцем проживання людини як неотриману суму пенсії, так і виплати за поточний період.

При цьому, якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до ПФУ пенсія може виплачуватись «Укрпоштою» на нову адресу, а також через Ощадбанк або інший обраний уповноважений банк.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень