За скільки часу можна забрати невиплачену пенсію? Роз'яснення від ПФУ

Якщо ви не забрали гроші, деякий час вони на вас «чекатимуть». Але всю суму відразу можуть і не віддати

У Пенсійному фонді розповіли, що буде, якщо українці з різних причин не могли отримувати свої виплати, передбачені законом.

Як зауважила у коментарі «Пенсійному кур’єру» начальниця головного управління ПФУ в Луганській області Ольга Шарунова, кожного місяця по закінченню виплатного періоду «Укрпошта» надає інформацію щодо невиплачених коштів.

— Формуються додаткові відомості для виплати цих коштів у наступному місяці. Якщо і за додатковими відомостями людина не отримала гроші, вони зараховуються ще на наступний місяць. Тобто кожного наступного місяця громадянин може отримати всі свої кошти. Так продовжується протягом 6 місяців, — каже спеціалістка.

Якщо ж людина не отримала пенсію і через пів року, то ці кошти акумулюються і при зверненні до ПФУ впродовж 6 місяців пенсіонер їх отримає.

— Втім, навіть якщо мине понад рік, але не більше 3-х років, протягом яких пенсіонер не зміг отримати пенсію, він все одно може звернутись до органів Фонду за своїми грошима.

 

Єдине, дещо змінюється процедура: спочатку громадянин отримає заборгованість за рік, а потім залишкові кошти повертатимуться щомісяця з виплатою поточної пенсії, — каже експертка.

Це ж правило розповсюджується й на тих українців, які виїхали за кордон — коли вони повернуться в Україну, їм потрібно буде звернутися до будь-якого сервісного центру ПФУ.

Джерело: social.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень