Достроковий вихід на пенсію – не для всіх: українцям роз'яснили, у кого немає такого права

У законі, звісно ж, є важливі нюанси

Українці, які мають достатню кількість років страхового стажу, можуть вийти на заслужений відпочинок раніше передбачених законом термінів. Нещодавно ухвалили закон, який дозволяє громадянам достроково йти на пенсію – за 1,5 року до досягнення пенсійного віку. Однак таке право мають далеко не всі українці.

Про це розповідає Пенсійний кур'єр_online.

Як з'ясувалося, пенсіонери, які вже отримують пенсію за вислугу років, не мають права достроково вийти на пенсію за віком.

Про це стало відомо після того, як один із підписників поставив таке питання:

Отримую пенсію за вислугу років, працюю, маю страхового стажу понад 35 років. У 2023 році мені буде 60 років. Якщо мене звільнять за скорочення штату, чи маю я право достроково вийти на пенсію за віком?

Пенсійний кур'єр відповідає: для такої категорії пенсіонерів достроковий вихід на пенсію законом не передбачений.

Ця норма законодавства діє під час призначення пенсії вперше, а не при переведенні з одного виду пенсії на інший, - відповіли експерти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень