300 тис. українців не можуть отримати пенсію: у Мінсоц розповіли, що їм робити

Через війну безліч громадян тимчасово втратили змогу отримувати виплати від держави  

Із затримкою в отриманні коштів зіткнулися не лише вимушені переселенці, а й пенсіонери, які опинилися на тимчасово окупованих територіях. За інформацією Мінсоцполітики, у 6 регіонах України, де є окуповані населені пункти, з 2,9 млн пенсіонерів пенсію отримали лише 2,6 млн людей.

Пенсії фінансуються вчасно, більше того — в окремих регіонах навіть авансом, але є питання щодо можливості отримати чи використати ці кошти, пояснює міністерка соцполітики Марина Лазебна:

— Банки всі 100% пенсійних виплат зараховують на картки, але на частині окупованих територій ними неможливо скористатися. З усіх пенсіонерів, які отримували виплати за місцем проживання, близько 300 тис. людей поштовий оператор не має сьогодні можливості донести пенсію на окупованих територіях.

Для тих українців, які наразі не можуть отримати гроші, розроблено спеціальний механізм — громадянам відкривають рахунки в «Ощадбанку» і на них зараховують пенсійні виплати. Цими коштами пенсіонери можуть скористатися, звернувшись до «Ощадбанку» за першої ж можливості.

В іншому разі вони можуть дочекатися, коли «Укрпошта» зможе працювати у певному регіоні, і тоді отримати всю суму за місцем свого проживання.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень