Підвищені виплати для працюючих пенсіонерів будуть раніше

У ПФУ розповіли, коли прийдуть гроші – з доплатою за 2 місяці

Пенсіонери, які після призначення пенсії офіційно працювали, тобто за них сплачено або вони сплатили єдиний соціальний внесок, кожні 2 роки набувають права на перерахунок пенсії.

Він проводиться за зверненням пенсіонера або автоматично з 1 квітня. Причому право на автоматичний перерахунок визначає страховий стаж, набутий в т.ч. по лютий місяць поточного року, пояснюють у Пенсійному фонді.

З урахуванням того, що страхувальники подавали звіти за І квартал 2022 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування по 10 травня, перерахунок працюючим пенсіонерам проводиться у травні.

Виплата перерахованих пенсій буде проводитись, починаючи з червня, та з доплатою за квітень і травень.

Перерахунок проводиться з урахуванням лише страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, або - у разі доцільності - з урахуванням стажу та заробітної плати, набутих після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

ДО РЕЧІ

Згідно зі статистичним звітом на 1 квітня 2022 року в Україні проживає 10,8 млн пенсіонерів, з яких 2,7 млн обліковуються як працюючі.

Середній розмір пенсії працюючих пенсіонерів - 4532,91 грн.

Це на 162,46 грн більше від середнього розміру пенсій всіх пенсіонерів (4370,45 грн).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень