«Пасе задніх» Рівненщина у вакцинації, бо мобільні бригади вчилися не на тому препараті

Але в області є сертифіковані тренери, які допомагають їм освоїти роботу з вакцинами AstraZeneca (Covishield)

Щеплення проти COVID-19 на Рівненщині роблять не лише в обласному центрі.

Відучора мобільні бригади почали виїжджати у райони, повідомляє РАДІО ТРЕК із посиланням на координаторку вакцинації у нашому регіоні Олену Гандзюк.

Уже працюють медики, зокрема, у Гощі, Острозі, Здолбунові, Вараші, Сарнах, Костополі й Дубні.

Щодо закидів про те, що Рівненщина «пасе задніх» за кількістю вакцинованих, Олена Гандзюк зауважила таке:

Олена Гандзюк - заступниця начальника облуправління охорони здоров'я

Дві бригади у нас мали вчитися працювати з вакциною AstraZeneca, але була навчена одна. Решта вчилися робити щеплення вакциною Pfizer.

 

Ми прийняли рішення, що навчаються троє тренерів з області. Це лікар-імунолог з обласної дитячої лікарні, педіатр і лікар-реаніматолог, які можуть навчати медиків із мобільних бригад працювати з іншим препаратом.

 

Впродовж 1-2 березня вони навчили ще 4 бригади працювати з AstraZeneca (це загалом 20 медиків), а наприкінці тижня (4-5 числа) влаштують такі ж навчання ще для 4-х мобільних бригад. Ті поїдуть у свої райони – Здолбунів, Гощу і Рокитне. Четверта бригада – з рівненського Центру ПМСД «Центральний».  

Координаторка зазначила, що сьогодні вперше усі 5 бригад виїхали у різні райони – до цього на Рівненщині працювала лише одна, тоді як у решти областей було по 3-4 бригади.

Так виглядає вакцина, якою на сьогодні щеплюють українців. У кожному флаконі - по 10 доз препарату

До слова, препарат Oxford/AstraZeneca (Covishield) не потребує зберігання при наднизьких температурах, тож мобільні бригади можуть брати з собою запаси на 2-3 дні, щоб не їздити по кілька разів у Костопіль, додала Гандзюк.

При цьому усіх провакцинованих медиків відразу вносять в електронну систему охорони здоров’я. Для цього кожній з мобільних бригад видали по ноутбуку. А ще одна одиниця спецтехніки знаходиться на базі спецмедпостачання. Саме її фахівці оновлюють дані щодо залишків препарату в області.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень