Колективний імунітет проти COVID-19 на Рівненщині «формуватимуть» 5 спецбригад

По одній - на кожен район і ще одна - у Рівному

Рівненщина вже готова до вакцинації від коронавірусу. Про це під час онлайн-брифінгу заявив очільник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

За його словами, в області запрацює 5 бригад, які проводитимуть щеплення – по одній на кожен із новоутворених районів і ще одна – у Рівненській тергромаді:

Враховуючи вимоги, які перед нами поставили у МОЗі, медичні працівники Рівненщини готові до проведення вакцинації для забезпечення колективного імунітету та зниження порогу епідемії ковід-19, - сказав чиновник.

Вакцинацію медики готові розпочати, щойно в область надійде вакцина.

Передбачається загалом 5 етапів імунізації. Перші у черзі на щеплення – медпрацівники і персонал, залучений до надання допомоги ковідним хворим, а також працівники закладів соціальної сфери та підопічні пансіонатів.

Олег Вівсянник додав, що в Україну мають доставити дві вакцини - від китайських та американських виробників. Обидві вже пройшли випробування і використовуюся по всьому світу.  На їх закупівлю передбачається виділити 2,5 млрд грн.

Для отримання стійкого імунітету потрібно вакцинувати близько 60-80% населення. Зважаючи на те, яка кількість людей вже перехворіла і яку суму передбачили на закупівлю вакцин, ми зможемо швидко досягнути цього показника, - зауважив очільник медицини краю.

До слова, на сьогодні у світі розроблять ще близько 250 вакцин, які дають стійкий імунітет.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень