Партнерства для одностатевих пар: у ВР подали законопроєкт

Про це просять, зокрема, і ЛГБТ-військові

Народна депутатка Інна Совсун повідомила, що подала у Верховну Раду України законопроєкт про цивільні партнерства, який дозволить реєструвати такі партнерства одностатевим парам. 

Цивільним (реєстрованим) партнерством можуть скористатися військові та цивільні, одностатеві та різностатеві пари.

- Я впевнена: як суспільство ми дозріли, щоб вирватися з pociйських скрєп і совкового світогляду. Це доводять опитування: 56% українців повністю і скоріше погоджуються, що ЛГБТ люди повинні мати право на цивільні партнерства, - пише депутатка.

Цей проєкт депутати повинні підписати впродовж 5 днів.

Депутатка розповіла, що впродовж 9 місяців вона та представники ЛГБТ-спільноти працювали над цим проєктом.

 - Я бачуся, я говорю з ЛГБТ-військовими, я чую про їхні проблеми. Я переконана, що як суспільство, ми маємо виправити велику несправедливість, коли в частини громадян і громадянок менше прав, ніж в усіх інших, – написала Інна Совсун. 

Цей законопроєкт покликаний допомогти одностатевим парам визначити такі питання, як взаємні права та обов'язки, володіння майном, спадкування, а також прав партнера у разі смерті чи зникнення.

 - Тисячі історій. Тисячі голосів. Тисячі доль. Їхня любов на часі, – додала народна депутатка.

Нагадуємо, електронна петиція на сайті Президента про легалізацію одностатевих шлюбів ще у липні 2022 набрала понад 25 тисяч необхідних для розгляду підписів. Тоді Зеленський розглянув її і доручив Шмигалю опрацювати питання цивільних партнерств.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень