Оператор грузинської телекомпанії помер після нападу противників ЛГБТ-ходи. А ходи так і не було

Чоловіка побили у під’їзді

Фото з ВВС-Україна

Оператор грузинської телекомпанії «Пірвелі» Александр (Лексо) Лашкарава, якого 5 липня побили противники ЛГБТ-ходи в Тбілісі, помер. І суботу вранці його знайшла мертвим у себе вдома його мати, - повідомляє ВВС-Україна.

За фактом смерті розпочали розслідування за статтею 115 Кримінального кодексу Грузії - доведення до самогубства. Призначили судово-медичну експертизу. Точна причина смерті поки невідома.

Лашкараву побили 5 липня в під'їзді громадського руху, який атакували радикальні противники запланованого ЛГБТ-маршу. Разом з оператором була журналістка Міранда Багатурія.

Після нападу в інтерв'ю ВВС він говорив, що його били по обличчю і голові. Йому зламали кістки обличчя, тож потребував операції.

Коли у під’їзд увірвалися, оператор спускався ходами. Хтось його потягнув і забрав камеру. Били зусібіч. Він взагалі не зрозумів, що відбувається.

У зв'язку з нападом на знімальну групу затримали чотирьох осіб. За даними МВС Грузії, слідство ведеться за кількома статтями.

5 липня понад 50 осіб, переважно працівники ЗМІ, постраждали від нападу ультраконсервативних груп, які виступали проти проведення в Тбілісі ЛГБТ-ходи.

В результаті організатори ходи відмовилися від проведення заходу через загрозу безпеці учасників.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень