Яскрава вечірка під офісом Зеленського: в п'ятницю там влаштують ЛГБТ+ прайд у форматі рейву

Це перший подібний захід в Україні – такого формату досі не використовували

Фото ілюстративне, з сайту УНІАН
Фото ілюстративне, з сайту УНІАН

У п’ятницю, 30 липня, під Офісом президента відбудеться перший в Україні ЛГБТ+ прайд у форматі рейву. Захід розпочнеться о 14-ій і триватиме аж до 22-ї години, повідомили активісти під час пресконференції у пресцентрі Українського кризового медіацентру.

???? Мета заходу – поєднати дві теми, відношення поліції до клубної культури та електронної музики і незахищеності ЛГБТ спільноти в Україні.

– Ідея формату з’явилася через недавні події, які сколихнули Київ і Поділ, а саме відношення поліції до клубної культури та електронної музики. В контексті електронної музики і сцени – Київ є столицею Європи. Ця сфера поєднує і митців, а також представників ЛГБТ-спільноти.

 

Електронна і ЛГБТ спільноти потерпають від недосконалої правоохоронної системи. Тому ми вирішили їх об’єднати, – пояснила керівниця ГО «УкраїнаПрайд» Софія Лапіна.

Учасники заходу наголосили на необхідності підтримати законопроєкт №5488 (Про внесення змін до Кодексу України про адмінправопорушення та КК України щодо боротьби з проявами дискримінації) і сказали, що мета заходу також полягає у тому, аби продемонструвати прийняття цієї ініціативи. 

5 червня 2021 року у Києві представники ЛГБТ вимагали ухвалити законопроєкт проти дискримінації. Фото "УП"
5 червня 2021 року у Києві представники ЛГБТ вимагали ухвалити законопроєкт проти дискримінації. Фото "УП"

Документ, до слова, передбачає посилення відповідальності за заподіяння шкоди на ґрунті нетерпимості та ненависті. Йдеться про заборону та відповідальність за переслідування на за релігійною, мовною чи етнічною ознакою.

– У формі арт-протесту ми хочемо показати яким важливим для нас є ухвалення цього законопроєкту, бо будь-яка людина є носієм якихось ознак, за якими може вчинятися ненависть, – зазначила правозахисниця, експертка ГО «Інсайт» Уляна Мовчан.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень