На Банковій у Києві – сутички через ЛГБТ (ФОТО/ВІДЕО)

Працюють поліцейські

На 12 противників ЛГБТ склали адмінпротоколи внаслідок сутичок на Банковій. На чотирьох - за дрібне хуліганство, а на 8 - за непокору вимозі поліцейського.

Чоловіки хотіли завадити проведенню ЛГБТ-рейву, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, на Банковій у Києві влаштували ЛГБТ-прайд у форматі рейву.

Станом на 19:30 на акції вже зібралося близько 300 людей. На самому початку кількість людей становила близько 50 осіб. Усіх охочих потрапити на акцію пропускали з боку вулиць Лютеранської і Городецького. Правоохоронці ретельно перевіряють усі особисті речі.

Мітинг «Рейвах Прайд» відбувається у вигляді музичного і танцювального зібрання.

Учасники зібрання тримали великий інформаційний плакат, на якому сказано, що 30 травня на Банковій напали на трьох дівчат, які підтримують ЛГБТ, але до цього часу не затримано нападників.

Акція відбувалася спокійно і мирно, без особливих інцидентів. Учасники акції висували ряд вимог.

Зокрема, ухвалення законопроєкту №5488 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації».

Окрім того, вони вимагають реформи поліції, прокуратури та судової системи, негайного розслідування нападів радикалів на ЛГБТ+ та феміністичні події, активісток та організації, розслідування неправомірних рейдів до закладів електронної сцени столиці та жорстоких неправомірних затримань культурних діячів, а також створення безпечних та сприятливих умов для розвитку електронної сцени в Україні.

Не обійшлося без сутичок.

Праворадикальні організації намагалися потрапити на захід, через що сталися сутички з поліцією. Штовханина супроводжувалася використанням сльозогінного газу, з боку праворадикалів у правоохоронців летіли пляшки, взуття та інші предмети.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень