Пакунків малюка в Україні нині немає, батьки новонароджених отримують гроші. Які це суми у 2021 році

При цьому ті, хто народив цьогоріч, поки що компенсацію не отримали – через зміни, запроваджені на державному рівні

На сьогодні в Україні не видають пакунків малюка. Затримки пов’язані зі зміною організації, що їх закуповує, пояснюють у Мінсоцполітики.

При цьому «новоспеченим батькам», які не отримали бейбі-бокс у пологовому, пропонують не чекати на їх поставку, а отримати грошову компенсацію одноразової натуральної державної допомоги.

Зміни у постанові: нові правила, нові суми

Згідно з законом, вартість «пакету малюка» має становити не менш як три прожиткових мінімуми для дітей віком до 6 років (згідно з показником на момент видачі такої допомоги).

Торік ця сума складала 5 тис. грн. Цьогоріч вона збільшиться, адже зріс і розмір вказано прожиткового мінімуму.

 

Так, з 1 січня 2021 року йдеться про 5 763 грн (із липня ця сума збільшиться до 6 039, а з грудня – до 6 300 грн).

При цьому батьки, у яких діти народилися після 24 жовтня 2020 року, мають змогу отримати таку допомогу протягом 30 днів з дати народження дитини.

Водночас змінився і термін, коли саме батьки мають право подавати заяву на отримання компенсації, розповіла Радіо ТРЕК начальниця профільного відділу Рівненського міського управління соцзахисту Наталія Михалюк:

Наразі пакунків малюка немає, ми виплачуємо компенсацію. Зараз її розмір становить від 5 тис. грн. Заборгованості по виплатах у нас немає, все оформляємо і видаємо вчасно.

 

Але за цей рік ще не отримали люди компенсацій, бо були зміни до постанови. Тепер батьки новонародженого можуть звертатися до нас лише через місяць після пологів. Тобто, коли дитині вже виповниться місяць.

При цьому виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі - шляхом переказу коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий у «ПриватБанку».

Пакунки малюка обіцяють доставити, каже Наталія Михалюк. Однак точну дату поки що назвати важко.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень