«П’ять проколів»: 8-річній дівчинці аорта та артерія, як пінцетом стискали шлунок (ФОТО)

Це викликало постійну блювоту

Про унікальну операцію, яку провели у Львові, розповідає Varta.

8-річну Василину зі Львівщини близько трьох років не могла нормально їсти. Дитина страждала від нудоти та блювання через вроджену аномалію, що паралізувала роботу шлунково-кишкового тракту.

Як повідомляє Перше медичне об'єднання Львова,

У третьокласниці Василинки Приступи з Львівщини проблеми зі шлунком почалися ще в садочку. Дівчинка час від часу скаржилася на біль у животику. Її нудило.

 

Коли Василинці було 5 рочків, ці симптоми почастішали. Малеча щонайменше раз на тиждень блювала та почала відмовлятися від їжі.

Однак, ані аналізи, ані УЗД не вказали на причину такого самопочуття. Лише пізніше з’ясувалася істинна причина

Василинка з мамою та лікарями

П’ЯТЬ ПРОКОЛІВ

Як пояснив завідувач хірургічного відділення Лікарні Св. Миколая Денис Коноплицький.

- У Василинки її аорта та брижова артерія - це дві такі судини в животі людини - від народження розташовані так, що, ніби пінцетом, затискають перехід між дванадцятипалою і тонкою кишкою. Таким чином їжа не могла нормально проходити кишківником і все, що вище непрохідності – розтягувалось. А, коли місця в шлунку вже не залишалось, то дитина блювала.

 

Оперувати наші лікарі вирішили у найменш травматичний для дитини спосіб – лапароскопічно.

 

Через 5 проколів по 5 міліметрів хірурги відділили дванадцятипалу кишку від навколишніх тканин, повернули її у більш вертикальне положення та опустили нижче судин, що її стискали. Операція тривала близько трьох годин і минула успішно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень