Як рятували 11-річного Богдана, в якого відмовили нирки

Вирішальну роль зіграла

Фото "Факти"
Фото "Факти"

Літак АН-26 здійснив екстрений для того, аби врятувати життя маленькому хлопчику. У 40-річної жінки донора, яка померла від інсульту, взяли нирки для трансплантації, повідомляють «Факти». 

Вони необхідні 11-річному Богдану, чиї нирки відмовили остаточно два роки тому.

Нині дитина перебуває на гемодіалізі. Апарат очищує кров замість власних органів.

Донорські нирки з Запоріжжя до Києва доправляв літак Нацгвардії АН-26.

Процес доправки досить цікавий: спершу поліція доправила до лікарні спецгрупу з літака.

У медзакладі вздовж стін вишикувалися лікарі. Це так званий коридор пошани - подяка донору за врятовані життя. Першими до операційного столу підходять трансплантологи з Інституту Шалімова – вони прилетіли по печінку. Далі – черга лікарів із Охматдиту.

Один неправильний рух – і донорський орган може зіпсуватися. Головний ворог хірургів – це час. Адже поза тілом орган живе всього кілька годин.

Незабаром АН-26 приземляється у Жулянах. Тут групу трансплантологів також супроводжують правоохоронці.

Тепер вже біля Богдана анестезіологи. На моніторах – дані, як працюють органи. Мінімальне відхилення – шалений ризик. Минають години – і нирка нарешті працює.

Нині в Україні стартував проєкт з авіамедичної евакуації. Доставлятимуть літаками і вертольотами не лише пацієнтів, а й органи для трансплантації. МОЗ буде здатне компенсувати усі витрати, які будуть виділені для проведення таких операцій. У бюджеті на це закладено 500 млн грн.

Пересадка нирки Богдану була повністю безкоштовною. Попереду у хлопчика кілька найважчих днів, від яких залежатиме, чи прижився орган.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень