«Лупив з кулемета по дівчині», – медсестра з Рівненщини під обстрілом рятувала воїнів на Донбасі (ФОТО/ВІДЕО)

Її представили до державної нагороди

Нещодавно сержант Світлана Земліна проявила на передовій неймовірну силу і відданість тому, що робить. Про це повідомляє РАДІО ТРЕК.

24-річна дівчина, родом із колишнього Острозького району, що на Рівненщині, під кулями рятувала поранених побратимів, які потрапили під ворожий обстріл в районі Шумів на Донеччині.

З окопу опорника дівчина побачила страшну картину – кілька тіл лежали нерухомо, відстань до них була до ста метрів. По весняній багнюці Світлана повзла до хлопців.

У голові було лиш одне – аби всі були живі, аби були живі…

Бойовики тоді стріляли з мінометів, також працював снайпер. У результаті загинули четверо бійців, двоє отримали поранення.

Ця історія вразила навіть досвідчених військових кореспондентів.

 

Загиблих у м'ясорубці, яку минулого тижня ворог влаштував українським захисникам під Шумами, могло бути більше.

Але ця тендітна дівчина не віддала смерті нашого бійця: витягнула пораненого прямо під прицільним кулеметним вогнем.

 

Вона пішла під обстріл, попри те, що бойовики відмовлялись припинити вогонь, – написав на своїй сторінці у Фейсбуці про дівчину Олексій Цаплієнко.

Відомо, що Світлану керівництво бригади представило до нагородження орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Військові сподіваються, що подвиг молодого медика-реаніматолога буде гідно відзначений державою.

Світлана Земліна вже досвідчений бойовий медик. Дівчині лише 24 роки, а вона понад три роки у лавах «Едельвейсів». Після закінчення Рівненського медичного коледжу вона єдина з групи, котра пішла до військкомату.

Приклад старшого брата Олександра, який чотири роки воював у складі Новоград-Волинської бригади, мабуть, мав вплив тоді на моє рішення, − каже дівчина.

Їй, цій тендітній дівчині, нелегко на війні, в окопах, багнюці й під вогнем під Горлівкою. Але саме вона, як той янгол охоронець, рятує поранених.

Я ні про що інше не думала тоді – лиш би добратись до поранених, зробити все можливе, щоб хлопці були живими, − говорить дівчина.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень