Освітня реформа у Рівному - під загрозою. Держава дала мало грошей

Бути чи не бути Новій українській школі у Рівному з 1 вересня

Як відомо, перші класи з 1 вересня вчитимуться у Новій українській школі.

Це програма з абсолютно іншою методикою викладання і навчання. Для цього кожен клас мають обладнати комп’ютерною технікою і мобільними партами для зручності роботи дітей у групах.

Однак, субвенції з державного бюджету обласному, яку перерозподілили Рівному, надійшло замало навіть для закупівлі лише техніки. Це питання під час сесії порушила заступник міського голови Галина Кульчинська:

- Це вдвічі менше, ніж потрібно нам тільки для того, щоб забезпечити комп’ютерною технікою вчителів початкових класів. Це не просто ноутбуки, це ламінувальна техніка, множильна техніка, копіювальна. І ми порахували, згідно з методичними рекомендаціями Міністерства освіти, такий комплект коштує 21 тисячу. Множимо на 106 класів – такою буде мережа у Рівному перших класів, - у нас виходить сума понад 2 мільйони. Область дала нам 516 тисяч.  

Вона наполягає, що грошей треба додати з міського бюджету, бо якщо держава схаменеться у серпні – провести тендерні процедури і докупити все необхідне до 1-го вересня не встигнуть.

Однак із цим були згодні не всі депутати. Тож дискусію перенесли на наступне пленарне засідання сесії, яке заплановане на 17 травня.  

Міський голова пообіцяв, що це питання через місяць вирішать.

Стеж за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень