Основний документ, щоб підтвердити трудовий стаж – як виправити у ньому помилки

Трудова книжка – єдине свідчення того, що людина має стаж до 2004 року

Трудова книжка — це основний документ, що підтверджує стаж роботи людини до 1 січня 2004 року, тому важливо, щоб записи в ній були зроблені правильно.

Зауважимо, що хоч трудова книжка в часи цифровізації уже поволі відходитиме у минуле - вона  й зараз лишається вкрай важливим документом. Адже з 2004 року відомості про роботу людини вносять до електронного реєстру, але до 2016 року дані електронного реєстру та фізичної трудової книжки обов'язково підлягають звірці. Потому ще впродовж 5 років вона залишається актуальним документом і цей термін ще не минув.  

У Пенсійному фонді зазначають, що вказані в трудовій книжці прізвище, ім'я та по батькові мають відповідати тим, які зазначені в паспорті. 

У разі наявності розбіжностей до трудової книжки потрібно внести зміни. Для цього потрібно звернутись до роботодавця за останнім місцем роботи з документом з правильними даними (паспортом, свідоцтвом про народження тощо). 

Відповідно до законодавства, вносити зміни мають право: 

  • відділ кадрів; 
  • інший підрозділ установи, який здійснює оформлення працівників; 
  • особа, яка відповідно до посадової інструкції відповідає за ведення трудових книжок працівників. 

Уповноважений однією рискою закреслює дані, внесені з помилкою, і записують правильні. Після цього на внутрішньому боці обкладинки трудової книжки зазначають документи, що є підставою для внесення зміни. Зміни завіряються підписом керівника підприємства або уповноваженого органу і печаткою підприємства або печаткою відділу кадрів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень