Зі співбесіди треба тікати, не чекаючи її завершення, якщо….

Кілька чинників, що мають реально насторожити шукачів роботи

Фахівці ринку праці закликають українців бути уважними у всьому, і на етапі співбесіди з потенційним роботодавцем зокрема. Є кілька ознак, виявивши які, чекати на завершення співбесіди не варто. Можна сміливо вставати і йти геть. 

Місце розташування офісу 

Якщо офіс не має жодних вказівників чи вивісок на вулиці, а у двері треба грюкати кулаком – це реально привід замислитися, чи справді ви тут хочете працювати. Особливо небезпечно виглядають офіси у квартирах житлових будинків. Хоча зауважимо, що стартапи часто винаймають під офіс саме квартири. Але зазвичай це великі апартаменти у центрі міста, переважно на останніх поверхах (заради шикарного вигляду) і відчуття роботи «як удома». У такому випадку треба шукати інформацію про компанію у мережі. 

Якщо компанія говорить про себе як про значущий бренд, а офіс знаходиться в підвалі без ремонту – краще проявити пильність. Зауважимо – про перебування у підвалі у випадку «повітряної тривоги» не йдеться, це норма безпеки. 

Агресивний рекрутер 

Перше знайомство з компанією, незалежно від посади, яку ви плануєте обійняти, дуже важливе. Якщо до вас ставляться без поваги, задають дуже особисті питання, розмовляють грубим тоном – краще таку співбесіду закінчити дочасно. 

Але тут будьте обережні, якщо у переліку вимог на подачу була вказана «стресостійкість», то можливо саме так вам й намагалися створити ту саме стресову ситуацію, аби подивитися, як ви  будете поводитися. Якщо це саме той випадок – йдіть до кінця. 

Але якщо ви відчуваєте, що це реально манера спілкуватися – то краще розмову не продовжувати. Уявіть яким буде робочий тиждень?

Не дають конкретних відповідей

Якщо під час співбесіди вам не називають конкретного розміру зарплати, не описують роботу компанії чи не можуть чітко назвати ваші обов’язки - це привід, щоб занепокоїтися. Пильнуйте, коли обіцяють дуже багато, але без жодних конкретних пунктів. 

Не соромтеся уточнювати все, питати, як працюють інші співробітники, який графік, як оформлені ці стосунки і яка є соціальна підтримка. Якщо конкретики немає – то швидше за все вдалої кар’єри тут не збудувати. 

Платні послуги 

Платити наперед, щоб вас взяли на роботу - це нісенітниця. Будь-які аргументи – не аргументи. Не може бути роботи, де спочатку треба закупити товар, щоб його продати з націнкою, або оплатити лекцію чи стажування. З такої співбесіди просто йдіть геть. Скоріше за все – це робота для роботодавця – продати свої послуги, а як складуться ваші справи, його вже не цікавить.

Джерело: work.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень