Навіть попри блекаут: бізнес в Україні намагається розвиватися й пропонує людям роботу

«З генераторами та старлінком» (с)

Як засвідчує аналітика від Work.ua, навіть попри блекаути, бізнес працює і надає робочі місця українцям. Найдинамічніше відновлюються прифронтові регіони, а звільнений Херсон зріс за кількістю вакансій майже втричі.

При цьому, у вакансіях роботодавці почали приваблювати шукачів генераторами й старлінком. Принаймні така тенденція спостерігалася впродовж осені.

Якщо 10 жовтня в день ракетного обстрілу роботодавці зменшили публікацію вакансій на 70%, то 15 і 23 листопада — лише на 30% і практично відновлювали публікації вже на наступний день.

Наявність світла і зв'язку стала однією з конкурентних переваг роботодавців. Ось як це презентують у вакансіях:

  • Працюємо без світла (маємо генератор).
  • Важливо: В офісі працює генератор та є постійний інтернет :)
  • Старлінк, генератор, власне дров’яне опалення — це все ми придбали, щоб в офісі було комфортно працювати навіть у тотальний блекаут.
  • У цей нелегкий час наші співробітники, не залежно від міста чи проєкту роботи, всі мають робочі місця, присутність генератора і комфорту.
  • Офіс облаштований безпечним укриттям, генераторами, зв’язком, тому навіть у цих складних умовах ми продовжуємо працювати та створювати нові робочі місця.

Прифронтові області, як зазначається, демонструють найбільшу динаміку відновлення

У листопаді роботодавці опублікували на Work.ua 54 696 вакансій. Це всього на 4% менше ніж у жовтні, що пов'язано з сезонним зниженням ділової активності. Минулого ж року кількість вакансій була на 8% меншою у період листопад-жовтень.

Після звільнення Херсону кількість пропозицій роботи в області зросла майже втричі — до 99 вакансій. У Донецькій області — на 11%, Миколаївській — на 9%, Харківській — на 7%.

П'ятірка областей-лідерів за кількістю вакансій не змінилась.

У всіх регіонах кількість вакансій зменшилась, окрім Івано-Франківської області, де є зростання на 2% у зв'язку з підготовкою до зимового туристичного сезону.

Найбільший приріст вакансій показують категорії «Охорона, безпека» +13,5%, «Бухгалтерія, аудит» +6%, «Телекомунікації та зв'язок» +5%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Теги: Робота
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень