Важлива професія під час війни тепер визнана офіційно. Про кого йдеться

Мінекономіки поповнило Класифікатор професій

До національного «Класифікатора професій» ДК 003:2010 внесли зміни. Таким чином Міністерство економіки оновило професії у галузі охорони здоров’я від 29.12.2022 № 5573. До класифікатора долали професії у розділи «Професіонали» та «Фахівці», пишуть ProГроші.

Серед нововведень професія «бойового медика» - вкрай потрібна під час війни. Зараз професію визнано офіційно – та внесено у Класифікатор.

Крім того, тепер офіційно внесено у Класифікатор ще три професії:

  • професіонал з фармаконагляду (до групи 2229.2 «Професіонали в галузі медицини (крім сестринської справи та акушерства)»);
  • клінічний психолог та психотерапевт (до групи 2445.2 «Психологи»);
  • сестра медична (брат медичний) з реабілітації (до групи 3231 «Медичні сестри, що асистують професіоналам»).

Такі нововведення відповідають пропозиціям щодо вдосконалення системи нагляду за безпекою та ефективністю застосування лікарських засобів, а також системи фізичної й психологічної реабілітації у сфері охорони здоров’я. При цьому Міністерство охорони здоров’я керувалося Міжнародною стандартною класифікацією професій (ISCO 88: International Standard Classification of Occupations).

У перспективі це допоможе полегшити обмін професійною інформацією, оскільки його порекомендувала Міжнародна конференція статистики праці.

Експерти аналізуючи ринок праці впевнені, що у 2023 році матимуть попит професії пов’язані з будівництвом, логістикою, проєктуванням, інженерією тощо. Вистачатиме роботи й у сфері торгівлі.

Джерело: ProГроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень