Осінній ранок: 5 рецептів кавових напоїв, що зігрівають

Декілька смачних рецептів

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Влаштуйте собі ідеальний осінній ранок, насолодившись горнятком ароматної теплої кави з прянощами.

Капучино з корицею

Потрібно:

  • 150 мл води;
  • 2 ч. л меленої кави;
  • 200 мл молока;
  • Цукор і мелена кориця – на смак.

Приготування:

З води та меленої кави готуємо звичним і доступним для себе способом кавовий напій. Потім нагріваємо молоко приблизно до 70°C та збиваємо його в щільну піну. Заварену каву виливаємо у чашку і поверх викладаємо шапку молочної піни.

Піну можна посипати цукром і меленою корицею.

Фото із сайту Pixabay
Фото із сайту Pixabay

Кава з кардамоном

Потрібно:

  • 100 мл води;
  • 2 шт. кардамону;
  • 2 ч.л меленої кави;
  • Цукор – на смак.

Приготування:

Мелену каву, цукор та зерна кардамону засипаємо в турку. Додаємо холодну воду та ставимо на повільний вогонь. Як тільки на каві з’явиться біла плівка, знімаємо турку з вогню, чекаємо 5-7 секунд та ставимо назад. Повторюємо це 2-3 рази, не допускаючи, щоб кава закипіла. Опісля напій має декілька хвилин настоятися.

Гарбузовий лате

Потрібно:

  • 1 склянка молока;
  • 2 ст. л гарбузового пюре;
  • 1-2 ч.л цукру;
  • ¼ ч. л екстракту ванілі;
  • ¼ ч.л міцної чорної кави;
  • ¼ скл. збитих вершків;
  • Кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика і запашний перець в рівних пропорціях – ¼ ч. л

Приготування:

Молоко треба змішати з гарбузовим пюре, цукром, спеціями, ваніллю в мисці, придатної для мікрохвильовки. Накриваємо миску поліетиленовою плівкою і робимо в плівці невеликий отвір.

Відправляємо все в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини, щоб молоко добре нагрілося.  Опісля знімаємо плівку і збиваємо суміш до пінки.  Наливаємо міцну каву у велику чашку і додаємо збите молоко. Прикрашаємо збитими вершками та посипаємо спеціями.

Шоколадна кава

Потрібно:

  • 120 мл кави;
  • 30 мл вершків;
  • 100 г шоколаду;
  • збиті вершки — на смак.

Приготування:

Шоколад розчиняємо в гарячих вершках. Перемішуємо шоколад і вершки з кавою, швидко розливаємо по чашках і прикрашаємо зверху збитими вершками.

Ванільна раф-кава

Потрібно:

  • 25 мл міцної кави;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 100 мл 10-15% вершків;

Приготування:

Готуємо міцну каву та проціджуємо її. В гарячу каву додаємо ванільний цукор і перемішуємо до розчинення. Добре підігріваємо вершки (можна в мікрохвильовці). Змішуємо каву з гарячими вершками та збиваємо.

Джерело: Smachno.ua

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Знайдено паспорт

Знайдено паспорт на прізвище Єфімчук Анастасія.    

Загублено документи на Войцеховський

Загублено документи на прізвище Войцеховський Віталій. Прохання повернути загублене за винагороду.  

Знайдено ключі

Знайдено  ключі від автомобіля «Хюндай»    

Більше оголошень