Осінній ранок: 5 рецептів кавових напоїв, що зігрівають
Декілька смачних рецептів
Влаштуйте собі ідеальний осінній ранок, насолодившись горнятком ароматної теплої кави з прянощами.
Капучино з корицею
Потрібно:
- 150 мл води;
- 2 ч. л меленої кави;
- 200 мл молока;
- Цукор і мелена кориця – на смак.
Приготування:
З води та меленої кави готуємо звичним і доступним для себе способом кавовий напій. Потім нагріваємо молоко приблизно до 70°C та збиваємо його в щільну піну. Заварену каву виливаємо у чашку і поверх викладаємо шапку молочної піни.
Піну можна посипати цукром і меленою корицею.
Кава з кардамоном
Потрібно:
- 100 мл води;
- 2 шт. кардамону;
- 2 ч.л меленої кави;
- Цукор – на смак.
Приготування:
Мелену каву, цукор та зерна кардамону засипаємо в турку. Додаємо холодну воду та ставимо на повільний вогонь. Як тільки на каві з’явиться біла плівка, знімаємо турку з вогню, чекаємо 5-7 секунд та ставимо назад. Повторюємо це 2-3 рази, не допускаючи, щоб кава закипіла. Опісля напій має декілька хвилин настоятися.
Гарбузовий лате
Потрібно:
- 1 склянка молока;
- 2 ст. л гарбузового пюре;
- 1-2 ч.л цукру;
- ¼ ч. л екстракту ванілі;
- ¼ ч.л міцної чорної кави;
- ¼ скл. збитих вершків;
- Кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика і запашний перець в рівних пропорціях – ¼ ч. л
Приготування:
Молоко треба змішати з гарбузовим пюре, цукром, спеціями, ваніллю в мисці, придатної для мікрохвильовки. Накриваємо миску поліетиленовою плівкою і робимо в плівці невеликий отвір.
Відправляємо все в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини, щоб молоко добре нагрілося. Опісля знімаємо плівку і збиваємо суміш до пінки. Наливаємо міцну каву у велику чашку і додаємо збите молоко. Прикрашаємо збитими вершками та посипаємо спеціями.
Шоколадна кава
Потрібно:
- 120 мл кави;
- 30 мл вершків;
- 100 г шоколаду;
- збиті вершки — на смак.
Приготування:
Шоколад розчиняємо в гарячих вершках. Перемішуємо шоколад і вершки з кавою, швидко розливаємо по чашках і прикрашаємо зверху збитими вершками.
Ванільна раф-кава
Потрібно:
- 25 мл міцної кави;
- 5 г ванільного цукру;
- 100 мл 10-15% вершків;
Приготування:
Готуємо міцну каву та проціджуємо її. В гарячу каву додаємо ванільний цукор і перемішуємо до розчинення. Добре підігріваємо вершки (можна в мікрохвильовці). Змішуємо каву з гарячими вершками та збиваємо.
Джерело: Smachno.ua
Радіо Трек: НОВИНИ