Онколог розвінчала найбільш поширені та безглузді міфи про рак: Що варто знати (ФОТО)

МОЗ оприлюднило заяву

Онколог Діна Сакаєва розвінчала найбільш поширені та безглузді міфи про рак. У деякі з таких помилок вірять люди, що лише посилює проблему онкології.

Як повідомляє UKRHEALTH, лікарка зазначила, що досі є ті, хто вірять, що рак може бути заразним.

Насправді ж наявність у людини пухлини не становить загрози для її оточення.

Деякі при спробах лікувати рак захоплюються гомеопатією, сподіваючись позбутися хвороби за допомогою соди, токсичних трав і схожих засобів, що не володіють якими-небудь лікувальними властивостями.

Сакаєва допускає, що люди, які страждають від онкологічних хвороб та їхні родичі готові вірити сумнівній інформації з мережі на тлі шоку після постановки діагнозу. Іноді таким порадам вірять навіть високоінтелектуальні особистості, перебуваючи в паніці.

ГРИБКОВА ПРИРОДА ОНКО: МОЗ ЗРОБИЛО ОКРЕМУ ЗАЯВУ

Нагадаємо, що свого часу МОЗ України виступило ще й з окремою заявою проти «лікування раку квашеною капустою».

Як тоді стверджувалося,

Інформація про те, що рак є грибковою інфекцією і його можна вилікувати з допомогою квашеної капусти або препаратів, що застосовують проти паразитів, недостовірна.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило про це у Facebook, опублікувавши, спільно зі StopFake дайджест спростування різних медичних міфів, перший рядок у якому зайняв міф про лікування раку квашеною капустою.

«Поширюється чергова «дивовижна» історія про методи боротьби з раком. З посиланням на українського «цілителя» повідомляється, що рак – це “грибкова інфекція”, яку “можна вилікувати” кислими продуктами», – йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що рак – це мутація ДНК клітини, а не грибок, і повідомили, що ліки, які рекомендують дезінформатори для лікування онкологічних захворювань, використовуються проти гельмінтів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень