«МСЕК треба ліквідувати», - Масі Найєм з власного досвіду каже, що: «Це мрак!» (ФОТО/ВІДЕО)

«Принцип» дотискає МОЗ?

На фото праворуч -- поранений та лікар в стаціонарі. МСЕК воїна може чекати -- пізніше

Масі Найєм, який є відомим київським адвокатом, зараз з особливою увагою займається питаннями військових. Після важкого поранення, отриманого на війні, Масі вижив практично чудом, але втратив праве око й отримав потужну черепно-мозкову травму.

Не дивно, що він на собі відчув, що таке МСЕК. Тепер цією організацією має впритул зайнятися організація «Принцип», яку власне і створив Найєм. Про це у їхньому повідомленні на ФБ:

(Подаємо далі без змін)

На фото праворуч -- десантник Петро Олексюк, який втратив на фронті ногу, і в якого вимагали "гроші за групу"

Що таке МСЕК?

Ця експертна комісія встановлює групи інвалідності або відсоток втрати працездатності. Вона також необхідна для отримання одноразової грошової допомоги. Детальніше, нащо вона військовим, ми описали в нашому Правовому навігаторі http://bit.ly/3JMP2Lq

Зважаючи на відгуки, у більшості цей орган не асоціюється ні з чим хорошим. Чого варта лише справа військового Петра Олексюка, який втратив ногу, а коли прийшов отримувати інвалідність – йому запропонували заплатити хабар.

МСЕК треба ліквідовувати, а натомість – створювати прозору систему, яка просто зробить неможливою хабарі.

 

Щонайперше – ввести міжнародний класифікатор функціональності та обмеження життєдіяльності, з яким працюють у цивілізованому світі.

 

Зараз МСЕК є однією з точок, де військовий чи військова після поранення контактує з державою. Однак поки що тут вони навряд отримують повагу за свою службу.

 

Будемо це міняти.

Нам всім доведеться звикнути до великої кількості поранених: побори з таких людей -- неприпустимі

Залишимо тут кілька цитат від людей з-під посту Masi Nayyem, які стикалися з тим, що поки що діє в Україні:

«Я щиро вірю, що Ваша робота задля допомоги військовим пройти влк запустить тектонічні зсуви в цій системі загалом, бо щороку проходжу МСЕК і добре розумію Ваші почуття - густий заміс безпорадності, відчаю і ненависті до цієї корумпованої, безстолкової, людиноненависницької системи»

 

«В цілому взаємодія з МСЕК від спілкування до винесення рішення викликає злість, ненависть, моральну втому. Тому треба навчити членів МСЕК впершу чергу як бути людиноцентричними»

 

«Там система вибудована так, щоб остаточно вимотати людину після травми. Щоб вона, не зважаючи на ступінь поранення, дала хабар, аби це закінчилося»

Ось такий чесний фідбек від людей на роботу органу.

Натисніть плей для для перегляду відео: питанням МСЕКу вирішили зайнятися і в МОЗ

Серед коментарів до ФБ-повідомлення на сторінці організації «Принцип» нас зацікавив такий – про «МСЕК у Німеччині»:

Lyudmila Malatinskaya

В Німеччині теж є типу комісії, але туди не треба ходити. Ми просто направили заявку на отримання інвалідності і деякі довідки лікарів (в нашому випадку (після інсульту) - тільки невролога, кардіолога та сімейного лікаря) і згодом нам прислали лист з посвідченням інваліда.

 

Також в Німеччині медична страховка оплачує доглядальниць, для людей що не можуть себе обслуговувати самі.

 

Таким чином близькі родичі хворого не втрачають свою роботу доглядаючи за своїм хворим родичем, що є надзвичайно важливо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень