Кабмін визначив мінімальну зарплату лікарів у 2023 році. Але на місцях її можна збільшити

Керівник закладу може призначати надбавки та доплати

Уряд встановив мінімальні зарплати медичних та фармацевтичних працівників, а також фахівцям з реабілітації медзакладів державної та комунальної власності на 2023 рік. 

  • 20 000 грн – мінімальна зарплата для лікаря, фармацевта та фахівця з реабілітації 
  • 13 500 грн – мінімальна зарплата медичної сестри/брата

В уряді зазначають, що це мінімальний розмір зарплати гарантований державою медикам, які працюють повний робочий день. Тобто нижче від цієї суми – не може бути зарплати. 

Однак на місцях кожен керівник може додатково преміювати працівників, які якісно виконують свою роботу, – заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Для лікарів  «первинки» та медичних сестер, які працюють з ними, умовою для отримання вищезгаданої зарплати є мінімум 70 % від оптимальної кількості укладених декларацій з пацієнтами.

З моменту, як лікарні стали самостійними підприємствами, відповідальність за розподіл бюджету лікарні та раціональне використання коштів покладено саме на керівника медичного закладу. 

Оптимально, коли медичний заклад спрямовує на фонд заробітної плати близько 70-85 % від свого загального бюджету. Медичні заклади повинні мати кошти на покриття ліків, харчування, розвиток лікарні. Тоді ми можемо  бути певні, що лікарня працює ефективно та надає якісні й безоплатні послуги українцям, – додав міністр охорони здоров’я. 

У 2023 році будуть проводитися моніторинги якості та безоплатності надання медичної допомоги в Україні.

Джерело: МОЗ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень