Офіс генпрокурора відкрив на Порошенка справу про «держзраду» через «плівки Деркача», – ДТ

Розслідування розпочато за двома статтями Кримінального кодексу

[media=182276]

Знову плівки та записи.

Як пише «Дзеркало тижня»,

Офіс генпрокурора вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань через публікації колишнім регіоналом, а нині позафракційним депутатом Верховної Ради Андрієм Деркачем аудіозаписів, на яких звучать голоси, схожі на голоси п'ятого президента і лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка, колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і ексдержсекретаря США Джона Керрі.

Скриншот з презентації "записів Деркача": Порошенко повідомляє Байдену, що ВРУ проголосувала за збільшення тарифів на 100%, аби наблизати отримання грошей від МВФ

Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на свої джерела, розслідування розпочато за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) і ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК.

До матеріалів провадження долучать надану нардепом Андрієм Деркачем флешку з аудіозаписами.

За словами Деркача, записи він, начебто, «отримав від журналістів-розслідувачів», а сам запис розмов робив особисто Порошенко.

 

Деркач додав, що перша тема записів стосується отримання млрд в обмін на збереження схем Burisma і міжнародної корупції. Ці записи нібито датовані 2015-2016 роками і в них йдеться про необхідність звільнення на той час генпрокурора Віктора Шокіна, «який тоді розслідував справу Burisma і вийшов на Байдена».

Друга тема записів, за словами Деркача, стосується розвалу парламентської коаліції і майбутніх виборів у лютому 2016 року.

Мовляв, Порошенко визнавав, що коаліції немає, але замість оголосити перевибори, як того вимагає Конституція, він дотримувався обіцянок, даних особисто Байдену, і блокував відставку Кабміну.

На плівках оприлюднених Деркачем, також неодноразово згадуються Юрій Луценко, «мільярд доларів» та МВФ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень