Майдан у Рівному скандував: «Молодці!» (ФОТО)

Партія «Європейська солідарність» представила кандидатів у народні депутати на позачергових парламентських виборах

Вибуховий концерт сьогодні прогримів на майдані Незалежності у центрі Рівного. Рівнян та гостей міста розважали відомий далеко за межами рідного міста рокабілі-гурт з Ot Vinta!

Петро Порошенко, перш ніж з’явитися на сцені, прогулювався вулицями Рівного. З Мариною Порошенко вони побували на Лебединці, віталися з рівнянами поблизу ТЦ «Злата Плаза». Лідер «Європейської солідарності»  не відмовляв охочим сфотографуватися й на вулиці Соборній.

Петро Порошенко представив у Рівному нові обличчя, які увійшли до партійного списку і балотуються на позачергових парламентських виборах.


Прикметно, що у списку команди Порошенка – двоє рівнян. Це український доброволець-медик, госпітальєрка Яна Зінкевич та український тележурналіст і ведучий Віталій Гайдукевич, який свій кар’єрний шлях починав зокрема на «Радіо Трек». Рівняни є  й серед мажоритарників, це зокрема екс-очільник Рівненської ОДА Олексій Муляренко, та його заступник Віталій Ундір а також Олександр Дехтярчук.

Яну Зінкевич майдан у Рівному зустрів бурхливими оплесками. Її тут знають і поважають. Вона у списку «Європейської Солідарності» - сьома.

Ця партія близька мені по поглядах. Я бачу реальні вчинки і дії які уже здійснено за останні 5 років. Ми втрималися від російської агресії, ми змогли розвинути нашу армію. Це беззаперечні перемоги.

Крім того, у списку 26 людей які раніше були у політиці, і 24 людини, хоча й відомі в Україні, проте раніше ніколи не були у Верховній Раді. Крім того, щодо гендерного питання у нас дотримана квота 40%. Тобто у списку «Європейської солідарності» зараз 40% кандидатів – це жінки. Це найвищий відсоток серед усіх партій взагалі.

І тому я, з «Європейською солідарністю», - розповіла Радіо Трек Яна Зінкевич.

Чому вирішила іти до Верховної Ради, та з якими прагненнями готова працювати народним депутатом, Яна Зінкевич зазначила:

Насамперед це захист прав соціально вразливих категорій громадян. Адже я й сама відношуся одразу до кількох категорій. Я й ветеранка, я і людина з інвалідністю, я жінка і плюс до всього, я виховую дитину сама.

Проблема кожної з цих категорій людей мені знайома особисто. Тому я розумію, що ще багато треба зробити, щоб змінити якість життя. Головне завдання – це покращити якість життя і захист прав громадян.

Віталій Гайдукевич звертаючись до рівнян, нагадав про повалення пам’ятника Леніну (у 1991 році – ред.) у центрі Рівного і появу на цьому місці українського Кобзаря – Тараса Шевченка:

Декомунізація у Рівному розпочалася набагато раніше, ніж був ухвалений відповідний закон. Про що це свідчить? Про те, якщо громада хоче змін – вона здатна це зробити. Депутати у Верховній Раді це тільки провідники бажань громади. І наша оновлена команда здатна бути цими провідниками.

Історик і директор Українського інституту пам’яті Володимир В’ятрович, на майдан до рівнян прийшов у футболці з зображенням українського політв’язня Олега Сенцова:

Я сьогодні у футболці з зображенням Сенцова не випадково. Так я хочу нагадати про десятки бранців Кремля, про політв’язнів які чекають на повернення додому. Ми не можемо допустити повернення «руського міра». Те, що нова влада починає робити не може залишатися безкарним. Сьогодні у Харкові депутати міської ради підтримали рішення про повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.


Якщо рішення буде підписане міським головою Кернесом настане час для його персональної відповідальності за порушення закону. Він буде відповідати за порушення закону про декомунізацію, - наголосив В’ятрович.

Серед людей, які досі не були у політиці у команді «Європейської Солідарності» - популярний блогер Андрій Карпов (Полтава) (на Youtube каналі «Вата-Шоу» можете побачити дуже дотепні відео, а також дізнатися про перебіг передвиборчої компанії і тур містами України).

Представив Петро Порошенка у списку партії й молоду голову всеукраїнського громадського об’єднання «Солідарна Молодь» Дінару Габібулаєву. Вона займалася молодіжним рухом у партії БПП.

 

Партія «Європейська Солідарність» — українська політична партія, зареєстрована 5 травня 2000 року. З 27 серпня 2014 до 24 травня 2019 називалась «Блок Петра Порошенка «Солідарність»».

19 червня, у середу партія «Європейська солідарність» подала до Центральної виборчої комісії документи для участі у парламентських виборах.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень