ОБСЄ спостерігає не лише за Донбасом, але й за Рівненщиною

Спостерігачі спілкуються з мешканцями ОТГ

Спостерігачі місії ОБСЄ моніторять процес децентралізації на Рівненщині.

Як проходить процес децентралізації, як розвиваються вже утворені громади, які мають проблеми – ці та інші питання регулярно моніторять спостерігачі місії ОБСЄ в Україні.

Аби уявити цілісну картину, спостерігачі відвідують ОТГ, там спілкуються з мешканцями та керівництвом громад. Нині зустрілися з консультантами Проекту Пульс Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. Консультанти з питань децентралізації розповіли про вже помітні результати об’єднання, коротко окреслили проблеми, які виникають у громадах.

Вже у новому 2018 році на Рівненщині діятиме 25 громад.  Для нас нині головне, щоб вже існуючі громади навчилися жити самостійно, щоб самі приймали рішення, комунікували з усіма мешканцями. Лише у такому варіанті громада стане спроможною - зауважив консультант з правових питань Василь Курилас.

Головна проблема, каже консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер, – це зміна правил гри, та недосконале законодаство. Громади не встигають за різними нововведеннями. Сьогодні держава пропонує одні правила гри, а вже у 2018 – на громади очікують суттєві зміни.

Такі дії ускладнюють життя громад, особливо новостворених. Немає стабільності.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень