На Рівненщині з'явилося 36 пожежників-добровольців (ФОТО)

Їм влашутвали масштабну церемонію вручення сертифікатів

На Рівненщині сформували перші групи пожежників добровольців. 36 мешканців Рівненщини з травня цього року навчалися у поляків, як бути рятувальником-волонтером. Зазначимо, що в Польщі така практика залучення місцевого населення діє вже близько сотні років.

Тож рятувальники з країни-сусіда вирішили організувати на Рівненщині за власний кошт пілотний проект зі створення подібної системи. До проекту долучилися мешканці Олексинської, Бугринської та Білокриницької ОТГ, яких на одну територіальну громаду тепер буде по 12 чоловік.

Навчання проводились і на Рівненщині, й у Польщі. Співпрацювати з добровольцями навчали й голів ОТГ. Детальніше про особливості роботи розкаже керівник рятувальників Рівненської області Сергій Крук:

 Режим їхньої роботи буде різний. Від служби в підрозділах, до можливості отримати повідомлення та на час виклику покинути постійне місце роботи. Головне, що у них є сертифікати, вони навчилася та розуміють, чим займатимуться.

Повідомлення про надзвичайну ситуацію надходитиме добровольцям у вигляді СМС. На час виклику їх мають без складнощів відпустити з роботи.

Впровадження цього проекту продовжуватиметься в Україні та на Рівненщині й  надалі. Зокрема наступні такі навчання заплановані у 2018-му році. Окрім цього в ОТГ створюватимуть центри безпеки громад, де пліч опліч працюватимуть надзвичайники, поліцейські та медики.

Сьогодні ж добровольцям вручили сертифікати про проходження навчання, і з цієї миті вони стали професійними рятувальниками-волонтерами. На церемонію прибуло й керівництво польських надзвичайників, яке побажало новобранцям вдалої роботи.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень