«Нульові показники» по призову подає майже третина тергромад Рівненщини

Якщо нічого не зміниться, там почнуться перевірки

Ключові питання ходу весняного призову напередодні обговорили під час селекторної наради під головуванням керівника обласної призовної комісії й заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна.

За його словами, в області є майже два десятки тергромад, які не виконують поставлені задачі. За 1,5 місяця вони не забезпечили жодного призовника для відправки на службу до Збройних Сил, говорить чиновник:

Особливу увагу усіх причетних хочу звернути на роботу Клеванської, Антонівської, Володимирецької, Боремельської та Старосільської територіальних громад.

 

Також не в повному обсязі виконують роботу Каноницька, Локницька, Березнівська, Корецька, Великомежиріцька, Костопільська, Городоцька, Березівська, Сарненська, Клесівська, Степанська та Немовицька громади.

Якщо найближчим часом нічого не зміниться – там проведуть перевірки, а винних – штрафуватимуть, відповідно до чинного законодавства, зауважив військовий комісар обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки Андрій Наконечний.

Територіальні громади, які сьогодні дають нульові показники, мають всі підстави для проведення відповідних перевірок. Зокрема, щодо ведення військового обліку.

 

Нове законодавство передбачає штрафи за невиконання посадових обов’язків, - наголошує Андрій Наконечний.

Втім, є на Рівненщині й територіальні громади, які вчасно і в повному обсязі виконують поставлені завдання. Це, зокрема, Підлозцівська, Олександрійська та Шпанівська ТГ, а ще – Мізоцька, Полицька, Рафалівська та Миляцька громади, які виконали завдання понадпланово, каже Сергій Подолін.

І нагадує, що виконання планового завдання повинні забезпечити усі територіальні громади краю. Про це мають подбати місцеві органи влади та районні адміністрації.

До слова, призовна кампанія оголошена з 1 квітня по 30 червня. Цього разу лави Збройних сил мають поповнити близько 450 молодиків із Рівненщини.

Читайте також: Хто може уникнути весняного призову

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень