Школи на Рівненщині без рішення громади оптимізувати не будуть

Про це повідомили у Рівненській ОДА

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

На Рівненщині триває процес оптимізації шкіл.

Тобто створення опорних навчальних закладів, які мають відповідне матеріально-технічне забезпечення, потужний склад педагогів, наявність філій, яких раніше не було.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін розповів, що оптимізація навчальних закладів не дорівнює ліквідація або закриття. Мова йде про реорганізацію навчальних закладів малої комплектації.

Оптимізувати мережу навчальних закладів можна різними способами.

Наприклад, це пониження ступеня навчальних закладів, і створення окремих філій малокомплектних шкіл у складі більших, і  входження малокомплектних до складу більшої школи та створення закладу нового типу. 

Малокомплектні школи дорогі. Так, якщо у великій школі вартість навчання одного учня становить від 8-12 тисяч гривень, то у менших школах, де є 15-20 дітей, вартість навчання одного учня складе майже 30 тисяч гривень, – зауважив Сергій Подолін.

Тож якщо не оптимізувати школи, то у багатьох сільських громадах близько 50-60% витрат видаткової частини місцевого бюджету йтиме на освіту, при цьому якість освітнього процесу не поліпшиться.

Однак, за словами Сергія Подоліна, оптимізація шкіл – це рішення громади. Тому якщо мешканці будуть проти, то насильно оптимізувати навчальні заклади ніхто не буде.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень