«Ми виконуємо заповідь Божу»: на Рівненщині 47-річна жінка народила 19 дітей

Тепер вона - найбагатодітніша мама в Україні. Це реальний рекорд

Фото: News.Daily Колаж: Радіо Трек

На Рівненщині нині 47-річна Світлана Ковалевич народила 19-х дітей. Останній малюк з'явився на світ ще у січні 2019-го, коли їй було 45.

Жінка родом із села Глинне Рокитнівського району. На сьогодні її старшому синові уже 29 років, а найменшому малюку - трохи більше 2-х. Про це повідомляє «News.Daily».

19-та за рахунком дитина з’явилася на світ в день народження чоловіка Світлани Петра. Сам чоловік у цей день був присутній на пологах.

Вага новонародженого – 3 кг 900 г, зріст – 62 см.

Фото: News.Daily

Як і попередні 18 разів, Світлана народжувала сама. Народивши 19-ту дитину, жінка встановила рекорд – тепер вона вважається найбагатодітнішою мамою в Рівненській області.

І я, і малюк відчуваємо себе добре. Сина назвали Назаром. Ім’я придумали заздалегідь – УЗД ще на 28-му тижні показало, що буде хлопчик.

 

Я вже досвідчена мама, добре знаю свій організм. Можна сказати, що вагiтнiсть – для мене справа звична (сміється).

 

Хоча, звичайно, виносити першу дитину в 18 років і 19-ту в 44 роки (я наpодила Назара за кілька днів до 45-річчя) – дві великі різниці. Мені вже важко, я швидше втомлююся, - каже жінка.

Загалом у Світлани 19 дітей.

Свого первістка вона народила ще у 18 років. 

Ми з чоловіком намагаємося виконувати заповідь Божу. І я, і Петро виросли у великих сім’ях. У моїй родині нас було 8, а у матері чоловіка – 15 дітей. У кожного з цих дітей тепер велика родина.

 

Виходить, що зараз у матері чоловіка вже 98 онуків! До речі, у чотирьох наших старших вже теж є діти. Тому у мене не тільки 19 дітей, а й уже 13 онуків.

 

Звичайно, мені буває важко. Особливо зараз, адже я не молодію. Через кілька днів після народження Назарчика мені виповнилося 45, - каже вона.

Жінка зізнається, що її діти взагалі не мають ревнощів або заздрості. Навпаки, вони з великим нетерпінням чекають появи нової дитини. Зараз старші дівчатка допомагають мамі по господарству, адже родина має і корів, і свиней і курей, та й загалом - живе за рахунок власного господарства.

Фото: News.Daily

Світлана Ковалевич з чоловіком не виключають і появи на світ 20-ї дитини.

Глинне в Рівненській області визнано найбагатодітнішим селом в Європі. 

Тут народжуваність втричі вища, ніж в середньому по Україні. У Глинному проживає рекордна кількість жінок, відзначених званням «Мати-героїня».

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень