Нові тарифи на газ запрацюють уже за кілька тижнів. То якою буде ціна?

Блакитне паливо подорожчає, але ціна буде однаковою впродовж року

У травні в Україні запрацюють річні тарифи на газ. Вартість газу становитиме від 7,5-8 грн за кубометр (зараз 6,99 грн). І така ціна буде стабільно однаковою впродовж року.

З урахуванням того, що ми маємо власний видобуток газу за його собівартості 2,6 грн, наявне падіння ціни газу влітку до 4 грн на європейській біржі... Споживачеві пропонують протягом року газ за ціною 7,5-8 грн. Фактично нас будуть тупо доїти, – пояснив очільник союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі Znaj24.

За його словами, влітку ціна на газ падає, і досягає 4-4,5 грн за куб.

Річний тариф на газ формується на підставі тих цін, які були за попередні пів року. Тобто фактично українцям пропонують річний тариф, сформований на тарифах за газ на піку ціни. Тому що це в опалювальний період, – говорить експерт.

Зазначимо, Національна комісія у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила нові правила розрахунку тарифів на газ. Постачальників зобов'язали опублікувати пропозиції на рік, а українцям дали можливість укласти нові контракти вже в травні.

Проте, як зазначає ГазПравда, споживачі матимуть можливість змінити річний тариф – на місячний.

До слова, раніше ми повідомляли, що в Україні аби скоротити імпорт блакитного палива, хочуть налагодити виробництво біогазу. Втім, він буде втричі дорожчим від звичайного. 

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень