Експерти назвали причини, за яких українців можуть позбавити субсидій

Йдеться не тільки про борги за комунальні послуги

Наразі про впровадження нових обмежень щодо надання субсидій або їх позбавлення не йдеться. Проте експертка аналітичного центру Світлана Сліпченко нагадала, за яких обставин українців можуть позбавити допомоги на оплату комірного.

Субсидії можуть позбавити в тому випадку, коли людина заборгувала за комунальні послуги за три місяці понад 340 грн, це перший і найголовніший випадок, коли субсидію можуть забрати. Однак цю ситуацію можна виправити.

Необов'язково відразу погашати всю суму, 340 грн або більше, яка зібралася. Можна, зокрема, оформити реструктуризацію заборгованості, якщо пред'явити відповідну довідку в центр, котрий займається призначенням субсидій. У такому випадку нарахування субсидій можуть відновити, — розповіла Світлана Сліпченко.

Наявність великої за площею нерухомості та дорогі покупки теж можуть стати причиною для відмови від надання субсидій.

Умовою, за якої субсидію можуть забрати, може бути й те, що в одержувача субсидії є квартира площею понад 130 кв.м, або будинок понад 200 кв. м. Є й випадки, коли у людей є нове авто, яким менше ніж 5 років.

Також якщо ви робите одноразову покупку на суму понад 50 тис. грн за останні 12 місяців до призначення субсидії. Ідея в тому, що у вас не вистачає грошей на комунальні послуги, а ви робите дорогі покупки, чи потрібна вам державна допомога? Єдиний виняток - якщо ви оплатили ліки або медичні послуги.

Є також умови, коли не виплачуються аліменти, коли не повертають переплату по субсидії за попередні періоди, — каже експертка.

Матеріали Україна24

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень