Як тепер отримати соціальну допомогу в ОТГ?

Пояснили в Рівненській ОДА


Наразі документи та заяви від громадян щодо усього спектру соціальних послуг приймає уповноважена особа виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або адміністратор ЦНАПу при громаді.

Це стосується усіх напрямків: субсидії, пільги – весь спектр соціальних послуг, - зауважив заступник голови РОДА Ігор Тимошенко.

Далі громада передає всі матеріали до профільного підрозділу укрупненої РДА, де вже приймаються остаточні рішення, які фіксуються у програмному забезпеченні.

Паралельно з цим відбувається організація процесу громадами по підключенню до програмного продукту «Соціальна громада».


В РОДА розповіли, що планують в максимально швидкий термін зорієнтувати громади приєднатися до цього проєкту.  

Це поширена практика, яка дасть можливість уникнути будь-яких зволікань при організації усього процесу. Це значно спрощує процедуру подання та опрацювання заяв, - розповів Ігор Тимошенко.

Саме зараз в РОДА напрацьовують весь механізм, який згодом передадуть керівникам ОТГ.

Аби соціальні послуги були максимально доступнішими для громадян, в ОДА утворюють віддалені робочі місця в старих РДА, де можна буде повноцінно забезпечити надання соціальних послуг.

До слова, територіальні центри з наданням соціальних послуг тепер теж переходять до підпорядкування територіальних громад.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень