В Україні змінили правила та умови отримання субсидій. До чого готуватися у 2021 році

Нововведення стосуються чималої кількості громадян

Нещодавно в Україні внесли зміни до порядку надання житлових субсидій і пільг на оплату комірного.

Відповідне рішення уряд ухвалив ще 16 грудня, повідомляють у Міністерстві соціальної політики.

Серед основних змін:

► надано можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном (однак – лише у країнах, з якими Україна не укладала договорів про соціальне забезпечення), або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку;

► надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

► розширено перелік каналів інформаційної взаємодії між АТ «Ощадбанк» та одержувачами пільг і житлових субсидій шляхом використання месенджерів;

► встановлено порядок повернення надміру (помилково) виплачених громадянам пільг і житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Як зазначила очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна, отримати допомогу з наступного року можна буде і в тому разі, якщо в сім'ї хтось доглядає за особою з інвалідністю.

Легше скористатися пільгами буде й тим, хто став безробітним. Адже відтепер доходи беруться за останній місяць, а не за пів року, як було раніше.

До слова, вже з 1 січня 2021 року управління соцзахисту припинять особистий прийом громадян. Заяву на призначення загалом 67 видів державної допомоги можна буде подати у місцевій громаді, поштою чи онлайн – на офіційному сайті або в додатку «Дія».

Очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна
Очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна

Лазебна пояснила, що це пов'язано з реформою децентралізації - у громадах створюються спеціальні соціальні підрозділи, які і повинні приймати заяви від громадян.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень