Нова дата, з якої в’їзд до Євросоюзу стане платним

Йдеться про перенесення дати впровадження ETIAS

Європейська система інформації та авторизації подорожей (ETIAS) створена для запобігання в’їзду до ЄС тих, хто становить загрозу порядку, національній безпеці або міжнародним відносинам країнам Шенгенської угоди.

Після того, як система запрацює, перед поїздкою необхідно буде зареєструватися, сплатити фіксований в'їзд. Вашу персону перевірять, і дадуть дозвіл або навпаки відмову у в'їзді до Європейського союзу.

 

Важливо зауважити, що ETIAS ще не гарантує проходження прикордонного контролю, адже остаточне рішення тільки за ними.

Послугу мали запровадити у 2024 році, проте за рішенням Європейської Ради відтермінували. Тепер дата наступного впровадження системи - травень 2025 року.

Дозвіл ETIAS – це дозвіл на в’їзд до ЄС для громадян країн, із якими діє безвізовий режим. Він прив’язаний до закордонного паспорта людини та діє три роки або ж до спливання терміну дії паспорта. Якщо людина отримує новий закордонний паспорт, то треба буде отримати та новий дозвіл.

ETIAS було схвалено у 2016 році в рамках міжнародних зусиль з підвищення безпеки. Вона мала бути запущена у 2021 році, але її початок було відкладено через низку перешкод, включаючи пандемію Covid-19 та відсутність інфраструктури, яка могла б підтримувати програму.

Українці, які їздять до країн ЄС реєструватися у спецсистемі та сплачувати збір за це. Ці правила будуть однаковими не тільки для українців, але й для мешканців ЄС, в тому числі громадян США, Канади тощо.

Після того, як ETIAS вступить у дію, дозвіл на в'їзд до ЄС можна буде отримати, заповнивши анкету на офіційному вебресурсі ETIAS travel-europe.europa.eu/etias_en або через мобільний додаток ETIAS. Вартість заявки на отримання ETIAS – 7 євро.

Більшість платитимуть цей збір, але ETIAS безплатний для всіх віком до 18 або старше 70 років

Щоб подати заявку на ETIAS, слід буде мати біометричний закордонний паспорт.

Джерело: Forbes

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень