На зимівлю з України: виїжджають за кордон та купують додому Старлінки

Скількох українців налякала загроза відсутності світла і тепла взимку?

Фото ілюстративне

Українці очікують холодів без зайвої паніки. Це підтверджують  результати опитування, проведеного ZN.UA та соціологічною службою Центра Разумкова.

Запитання до українців прозвучало так:

Чи плануєте ви виїхати з України «на зимівлю», якщо РФ знову вдаватиметься до енергетичного терору?

Так відповіли лише 5% респондентів, більшість (89%) обрали варіант «Ні», ще 5,8% — варіант «Важко відповісти».

Люди, що досі не виїхали або вже повернулися, принаймні не прив’язують своїх міграційних рішень до наявності світла й опалення в оселях.

Логічно було б припустити, що це результат досвіду проходження попереднього осінньо-зимового періоду, втім, очікуваної одностайності у відповіді на запитання «Чи підготувалися ви до зими з огляду на досвід минулого опалювального сезону?» соціологи не побачили).

Ствердно відповіли тільки 49% опитаних, майже 35% обрали варіант «Ні», ще 16% — варіант «Важко відповісти».

Результати опитування свідчать, що

  • на 7,5% в оселях українців побільшало акумуляторів для живлення електроприладів,
  • на 5% зросла кількість павербанків,
  • майже на 5% додалося незалежних від централізованого джерел опалення.

Більшість людей, як і минулоріч, не мають вдома електрогенераторів (86,6%), акумуляторів для живлення побутових приладів (68,9%), сонячних панелей (96,4%) і незалежних від централізованого джерел опалення (62,2%).

Головні «рятувальники» від блекаутів в Україні — це павербанки (68,3%), акумуляторні освітлювальні прилади (54,5%) і запас води (67%).

Близько чверті опитаних усе ж зазначили, що провели мінімальну термомодернізацію: утеплили будинок (квартиру) до зими (26,6%) і замінили вікна на кращі (23,7%). Також 18,7% респондентів встановили для обігріву кондиціонер, 18% — перейшли до інтернет-провайдера, який надає послуги Інтернету навіть під час блекаутів, 15,9% — придбали прилад резервного живлення, 12,4% — придбали генератор, 8,9% — замінили котел на кращий.

Лише 1,9% респондентів зазначили, що, готуючись до зими, придбали «Старлінк», що не дивує, зважаючи на вартість такої покупки.



 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень