Перелік «невиїзних» розширять: до закриття кордону на замок залишилося два тижні?

Чи відомо, кого саме з непридатних до військової служби стосуватимуться обмеження?

В Україні оновлять правила виїзду за кордон для непридатних до військової служби громадян.

Відповідний указ №576/2023 президент Володимир Зеленський підписав 12 вересня.

Це той самий указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України і передбачає перевірку усіх рішень військово-лікарських комісій про інвалідність та непридатність до служби, ухвалених з початку повномасштабного вторгнення.

На перевірку робочими групами обґрунтованості рішень МСЕК та ВЛК щодо встановлення інвалідності документом відведено три місяці.

Крім того, Кабінету Міністрів України доручено забезпечити у двотижневий строк – опрацювання питання щодо особливостей перетинання державного кордону громадянами України, визнаними непридатними (обмежено придатними) до військової служби.

Йдеться про підготовку та внесення в установленому порядку проєктів відповідних нормативно-правових актів, які регулюватимуть це питання.

Які конкретні обмеження будуть введені - поки що не зрозуміло.

Це може бути як посилення перевірки при виїзді за кордон непридатних до військової служби українців, так і запровадження повної заборони на перетин кордону певних категорій громадян України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень