Правила перетину кордону зміняться. Бази прикордонників та ТЦК будуть пов’язані між собою

Аби діяльність територіальних центрів комплектування була прозорою

Фото ілюстративне

Національне агентство з питань запобігання корупції має план заходів для усунення корупційних ризиків під час перетину кордону.

Упродовж години цей план буде направлений у вигляді проєкту розпорядження уряду на затвердження Кабміну. Це важливо. Бо на сьогодні в Україні сотні й тисячі кримінальних проваджень, і тому без зміни правил ми не отримаємо нову ситуацію, коли всі центри комплектування працюватимуть доброчесно, – розповів голова НАЗК Олександр Новіков.

Зміняться правила перетину кордону та норми видачі документів, необхідних для цього. Також проєкт розпорядження передбачає, що бази даних прикордонної служби та центрів комплектування будуть пов’язані між собою. Таким чином, буде забезпечено прозору діяльність як ТЦК, так і пунктів перетину кордонів.

Усього у військкоматах приблизно шість тисяч працівників. Наявні 33 підозри – це свідчення, що більшість співробітників військкоматів доброчесні. Щоб і керівники військкоматів були доброчесними, потрібно відновити декларування і функції НАЗК з перевірки декларацій, – підкреслив Новіков.

При цьому Олександр Новіков висловив сподівання, що найближчим часом народні депутати своїм голосуванням повернуть декларування і всі, кого призначатимуть на посади в центрах комплектування, пройдуть спеціальні перевірки.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський оголосив про звільнення усіх обласних військкомів. На їх місце мають прийти ті, хто пройшов фронт.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень