Впровадження ETIAS знову відтермінували. Відомо нову дату платного заїду до Євросоюзу

Система оплати безвізових в'їздів мала запрацювати ще у 2020 році

Рада Європейського Союзу офіційно підтвердила чергове відтермінування запуску системи ETIAS. Нагадаємо, туристи з безвізових країн мали платити збір у 7 євро раз на три роки для авторизації своїх поїздок.

Міністри країн ЄС схвалили новий графік набуття чинності низки інформаційних систем ЄС, які використовують «для боротьби зі злочинністю, контролю кордонів та управління міграційними потоками».

Нова дорожня карта впровадження нової ІТ-архітектури передбачає, що система Entry/Exit буде готова до експлуатації восени 2024 року, а ETIAS – навесні 2025 року, – йдеться у повідомлені.

Євросоюз ще у 2016 році ухвалив принципове рішення про зміну порядку пропуску через кордон громадян тих держав, які мають право безвізового в’їзду до ЄС. У 2018 Європарламент затвердив законодавство, що встановлювало параметри нової системи, яка отримала назву ETIAS.

Терміни запуску системи кілька разів переносили, у тому числі – через потребу у додатковому фінансуванні та у технічному законодавстві, яке зрештою ухвалили лише у 2021 році. 

Нова схема передбачає, що після запуску та після перехідного періоду в’їзд українців до ЄС за біометричним паспортом буде можливий у разі попередньої реєстрації (авторизації) у новій системі. 

Джерело: Європейська правда

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень