Чоловіки зможуть виїхати за кордон законно: скільки треба платити державі щомісяця

При цьому перший внесок за виїзд куди більший місячного платежу

У Верховній Раді триває розгляд з законодавчою ініціативою, яка б врегулювала питання виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Йдеться про виїзд за кордон в особливий період. 

 Сьогодні у комітетах Верховної Ради розглядають законопроєкт 8029 від 13.09.2022 Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» щодо порядку виїзду громадян за кордон в особливий період на умовах гарантованої фінансової підтримки Збройних Сил України. 

У документі йдеться, що військовозобов’язані зможуть виїхати за кодон за умови внесення до державного банку гарантованого внеску та написати заяву про добровільну сплату: 

Гарантійний внесок в державний банк в сумі 5 неоподаткованих мінімумів для працездатних громадян (станом на теперішній час це 13 тис. грн), з якого щомісяця сума, яка дорівнює податкам з мінімальної зарплати (станом на тепер це 2697,5 = ЄСВ 22% - 1430,0 + ПДФО 18% - 1170,0 + військовий збір 1,5% - 97,5), буде перераховуватися на рахунок ЗСУ.

 

Письмове підтвердження добровільного обов’язку поповнювати цей рахунок (з внеском) щомісяця на ту ж суму податків з мінімалки та дозвіл звідти перераховувати щомісяця кошти на рахунок ЗСУ, - йдеться у пояснювальній записці

Зауважимо, що йдеться швидше не про неоподатковуваний мінімум (17 гривень), а загальний розмір прожиткового мінімуму (2600 грн). 

Поміркували автори ініціативи та про тих, хто скориставшись такою можливістю виїде і не платитиме внески щомісяця. Втім, щодо таких людей впровадять санкції, зокрема заборонять їм в'їжджати до України. 

Водночас ті, хто виїхав незаконно зможуть повернутися додому, сплативши такі ж внески за кожен місяць перебування за кордоном. Але можливо для цієї категорії платежі будуть більшими.

Джерело: Стіна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень