Платний виїзд чоловіків за кордон – погана ідея, вважає секретар РНБО Олексій Данілов

Документ містить принципову несправедливість

У Верховній Раді розробили законопроєкт який дозволяє військовозобов’язаним чоловікам виїзд за кордон, за умови внесення плати.

Так у документі йдеться, що чоловіки, які хочуть виїхати з України на якийсь час мають відкрити у банку окремий рахунок, та внести мінімальну суму 13 420 грн (п'ять прожиткових мінімумів для осіб працездатного віку). Банк матиме право щомісяця списувати з цієї суми 2697,5 грн (суму податків із мінімальної зарплати) та переказувати їх на спецрахунок ЗСУ.

Цих грошей вистачить на 5 місяців внесків. Якщо ж такий чоловік затримається за кордоном на більший термін, він зобов'язаний буде перераховувати до банку мінімальний щомісячний внесок на ЗСУ.

Поки про розгляд документа у сесійній залі не йдеться. Втім, секретар РНБО вважає що це не найкраща ідея. На його думку, законопроєкт ставить у нерівні умови чоловіків, які мають гроші на те, щоб залишити країну, і чоловіків, у яких грошей немає.

Треба дуже уважно думати і розуміти, чим це може закінчитися. Щоб не трапилося так, що ті люди, які мають статки, будуть своїх дітей відправляти за гроші за кордон, а ті люди, які не мають статків, повинні будуть йти захищати країну. Я розумію так, що це не зовсім справедливо, – вважає секретар РНБО Олексій Данілов.

Проте на сьогодні є чимало людей, який не вважають цю суму аж надто великою, і вважають що при потребі, потрібні гроші люди знайдуть.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень