No frost і крапельна система: На що звертати увагу, купуючи морозильну камеру (ФОТО)

Класифікація та особливості роботи морозильних камер

Для збереження продуктів без якісної побутової техніки — холодильників та морозильних камер – не обійтися. Люди, у яких є власна присадибна ділянка, де вирощують овочі та фрукти, зазвичай потребують додаткової морозильної камери. Бо саме в ній можна зберігати підготовлені фрукти та овочі, які використовують взимку, для приготування компотів чи смачних других страв.

Параметри вибору морозильних камер для дому

Для початку варто визначитися з об'ємом та кількістю поличок. Ці параметри залежать від того, в яких кількостях буде заморожувати харчі господиня.

Якщо в сім'ї є власне господарство та птиця, кролики, то зазвичай краще купувати величезні морозильні камери, в яких можна зберігати не лише м'ясо, а й фрукти з овочами.

Особливості вибору морозильних камер:

Оптимальним варіантом є вертикальна морозильна камера, яка може бути розділена на окремі секції, відокремлені висувними ящиками. Проте корисний об'єм таких приладів не найкращий.

Якщо ви плануєте заморожувати величезну кількість м'ясних страв та напівфабрикатів, або займаєтеся бізнесом, то краще за все придбати морозильну скриню.

 

Це горизонтальний пристрій, який відкривається з використанням величезної кришки, що піднімається. Всі продукти складають одне на одного.

Використовують такий прилад, коли є можливість повністю заповнити весь корисний об'єм. Такі прилади є найкращими для бізнесменів або магазинів, що реалізують напівфабрикати.

Принцип роботи морозильної камери

Зараз на ринку можна знайти декілька різновидів техніки, яка відрізняється своїми розмірами, корисним об'ємом, принципом роботи. Найбільш економні системи No Frost. Це пристрої, в основі яких лежить використання спеціального двигуна. Його робота одноманітна та постійна. В результаті цього на стінках не утворюється величезної кількості снігу та криги. Такі морозильні камери потрібно розморожувати досить рідко.

Крапельні системи зазвичай працюють з використанням компресора та випарника. Це спеціальний прилад, який вмикається та вимикається, в результаті чого спостерігається утворення крижаної оболонки на стінах морозильні камери. Такі прилади потрібно розморожувати частіше, через особливості роботи.

Проте варто зазначити, що вартість морозильних камер, що працюють з використанням системи no frost, значно вища. Тому по кишені далеко не кожному українцю, особливо після суттєвого здорожчання доларів. Вартість деяких побутових приладів суттєво зросла та досягла захмарних величин. Прилад потребує невеликої кількості електроенергії, що у довгостроковій перспективі дозволяє заощадити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень