Який бутерброд НЕ можна гріти в мікрохвильовці

Бо вона може зламатись

Мікрохвильова піч вже давно стала тією побутовою технікою, яка є чи не у кожного на кухні. Ще частіше її встановлюють в офісах. Тож вона – незамінний помічник, який швидко і, не забруднивши зайвого посуду, розігріває їжу. Тож прилад варто берегти, аби продовжити термін роботи. Для цього треба знати, що не можна гріти у мікрохвильовці.

А ви інструкцію читали?

Не запускайте прилад, якщо там немає їжі. Це може спричини поломку. Коли у печі є продукти, то мікрохвилі поглинаються, тим самим запускаючи процес розігріву їжі. Але, якщо камера порожня, то хвилі багаторазово відштовхуються від її стінок і повертаються  до хвилеводу, через що виникає електричний пробій повітря і так звана «стояча хвиля». Через це може зіпсуватися магнетрон приладу.

До чого тут бутерброд?

У мікрохвильовці не можна розігрівати менш як 100 г продукту. Тож маленький бутерброд якраз може стати причиною несправності приладу. Звичайно, відразу вона не вибухне, ви можете навіть не помітити небезпечного іскріння. Але, якщо гріти такий крихітний сендвіч (млинець, невелику булочку або скибочку хліба) постійно, то рано чи пізно це призведе до поломки.

Чи можна знайти якесь рішення?

Якщо дуже треба нагріти щось маленьке, варто просто поруч поставити склянку води. Рідина поглине мікрохвилі і ваша техніка буде в безпеці!

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень